marți, 30 martie 2010

CATEVA IDEI PENTRU MASA DE PASTE

Pentru ca a mai ramas putin timp pana la Sarbatorile de Paste, ma gandesc sa va fac cateva propuneri culinare. Este bine sa ne hotaram din timp ce dorim sa pregatim pentru a avea suficient timp pentru cumparaturi, dar si pentru prepararea bucatelor. Va propun sa faceti o lista, de fapt doua ... prima va contine meniul, iar cea de-a doua ingredientele necesare. Foarte multe supermarketuri si hypermarketuri au in aceasta perioasa program special de sarbatori, asadar nu va fi nevoie sa ne inghesuim la cumparaturi.
Meniul clasic pentru Paste este destul de variat si cuprinde oua, legume proaspete (salata, ridichii, ceapa, rosii), drob de miel, branzeturi, urmeaza ciorba de miel, friptura de miel sau stufat ...si la final o multime de deserturi (cozonaci, pasca, placinte, etc).

Va sfatuiesc sa fiti echilibrati, mancati din toate cate putin, ideal cu pauze mari intre felurile de mancare pentru a nu avea neplaceri.

In continuare va propun cateva retete, postate de-a lungul timpului in cadrul acestui blog. Pentru a vizualiza retete click pe fiecare titlu sau poza preparatului

Sper sa va fie de folos propunerile mele si aveti grija si organizati-va din timp pentru a profita de mica vacanta de Paste alaturi de cei dragi.

GUSTARI:


FELURI PRINCIPALE:
Stiu ca sunt multi dintre voi care nu mananca de fel carne de miel sau oaie de aceea am ales retete mai putin clasice cum ar fi cele pe baza de peste sau carne de pasare.



DESERTURI:
Fie ca veti cumpara, fie ca veti pregatati ...cozonacul este nelipsit de la masa de Paste.

COZONAC CU NUCI SI MAC (FOTO SI VIDEO)

Va doresc "Spor la lucru!"
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei