vineri, 26 martie 2010

DROB DE MIEL

Pentru ca mai sunt cateva zile pana la Sfintele Sarbatori de Paste...m-am gandit ca este vremea unei retete traditionale, drob de Paste.
Acest drob l-am preparat anul trecut impreuna cu mama mea, imi place sa bucataresc cu mama, e chiar distractiv, completandu-ne una pe cealalta, doar de la ea am invatat atatea, nu?

Ingrediente:
  • maruntaie de la un miel ( ficat, rinichi, inima, plamani)
  • 5 oua
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 prapur de miel (membrana care inveleste diferite organe interne ale corpului, in special stomacul si intestinele)
  • sare, piper si boia
Fierbem maruntaiele de miel in apa cu un praf de sare, le lasam sa se raceasca si le tocam marunt marunt cu un cutit. Imi place sa toc aceste maruntaie (si nu folosesc robotul de bucatarie) pentru a evita obtinerea unei paste asemanatoare unui pateu si pentru a-si pastra gustul si fragezimea in combinatie cu verdeturile.
Ungem cu ulei o forma de cozonac si intindem cu grija prapurul de miel avand grija sa nu se rupa si sa lasam o parte si pe marginile tavii pentru a putea imbraca drobul la final.
Amestecam maruntaiele de miel cu cinci oua batute, marar, ceapa, usturoi si ardei rosu tocate pana obtinem o compozitie legata. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia.

Adaugam acest amestec in tava pregatita mai devreme. Putem sa adaugam in tava, ascunzand in drob unu doua oua fierte intregi. Invelim compozitia de drob cu prapore si dam tava la cuptor pana cand se rumeneste.
Va doresc pofta buna!!!

Paste fericit!

3 comments:

eu in plus spal f. bn. intestinele si le frec apoi cu sara, le mai tin un pic in apa cu otet si apoi iar le spal si le fierb impreuna cu celelalte dupa ce le-am legat ca pe un scul.Nu pun plamanii. Le toc marunt, pun cam dublu verdeata, sarez, piperez dupa gust,le amestec si la urma incorporez si oale, usor. Pun jumatate din compozitie,-iese o tava cozonac si una de chec-pun apoi jumatati de oua pe lung si apoi cealalta jumatate.Iese iami iami.Paste fericit si liniste sufleteasca.

Multumesc pentru sfaturi. Te mai astept, Anomin! Paste fericit!

Draga Sabina,
cred ca reteta ta e nemaipomenita si as vrea sa o incerc in acest an. Dar, totusi, noi asteptam iepurasul, sau pe Hristos cel inviat? Suntem crestini sau facem drob numai ca e bun si inventam obiceiuri pt a sarbatori?
Imi cer iertare,
Ioana.

Share

Twitter Facebook Digg Stumbleupon Favorites More