vineri, 26 martie 2010

DROB DE MIEL

Pentru ca mai sunt cateva zile pana la Sfintele Sarbatori de Paste...m-am gandit ca este vremea unei retete traditionale, drob de Paste.
Acest drob l-am preparat anul trecut impreuna cu mama mea, imi place sa bucataresc cu mama, e chiar distractiv, completandu-ne una pe cealalta, doar de la ea am invatat atatea, nu?

Ingrediente:
  • maruntaie de la un miel ( ficat, rinichi, inima, plamani)
  • 5 oua
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 prapur de miel (membrana care inveleste diferite organe interne ale corpului, in special stomacul si intestinele)
  • sare, piper si boia
Fierbem maruntaiele de miel in apa cu un praf de sare, le lasam sa se raceasca si le tocam marunt marunt cu un cutit. Imi place sa toc aceste maruntaie (si nu folosesc robotul de bucatarie) pentru a evita obtinerea unei paste asemanatoare unui pateu si pentru a-si pastra gustul si fragezimea in combinatie cu verdeturile.
Ungem cu ulei o forma de cozonac si intindem cu grija prapurul de miel avand grija sa nu se rupa si sa lasam o parte si pe marginile tavii pentru a putea imbraca drobul la final.
Amestecam maruntaiele de miel cu cinci oua batute, marar, ceapa, usturoi si ardei rosu tocate pana obtinem o compozitie legata. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia.

Adaugam acest amestec in tava pregatita mai devreme. Putem sa adaugam in tava, ascunzand in drob unu doua oua fierte intregi. Invelim compozitia de drob cu prapore si dam tava la cuptor pana cand se rumeneste.
Va doresc pofta buna!!!

Paste fericit!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei