miercuri, 17 februarie 2010

PRAJITURA CU NUCI A LUI JAMIE OLIVER

Tot butonand telecomanda vineri seara, am ajuns la TVR2 unde Jamie Oliver bucatarea de zor pentru cativa prieteni ...ideea era ca nu avea mult timp la dispozitie si-si alesese 3 retete simple si rapide. Una dintre ele a fost aceasta prajitura ...am pastrat ideea de baza, adaptand ingredientele la ce am gasit eu prin bucatarie. Reteta originala o puteti gasi aici.
Desi se aseamana mult cu un salam de biscuiti, as putea spune ca e mult mai fina si va recomand sa o pregatiti pentru ca este tare delicioasa.

Ingrediente:
  • 200 grame biscuiti digestivi
  • 110 grame nuca
  • 110 grame caju amestecat cu fistic
  • 10 curmale
  • 150 grame unt
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 200 grame ciocolata neagra
Maruntim cu nucile, caju si fisticul, apoi biscuitii digestivi. Taiem curmalele in bucatele cat mai mici. Amestecam toate aceste ingrediente si le dam deoparte. Topim ciocolata impreuna cu untul (nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere), luam de pe foc si adaugam esenta de rom, mierea, zaharul vanilat si un praf de sare. Turnam acest amestec peste mixul de nuci si omogenizam bine.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu folie de plastic (lasand surplus pe margini). Presam bine compozitia, nivelam si infoliem. Se tine tavita la frigider pentru cateva ore, daca rezistati puteti sa o lasati si peste noapte.
Cand v-ati hotarat sa o taiati, scoateti tava din frigider, indepartati folia de plastic, puneti prajitura pe un platou, pudrati cu cacao si ... bucurati-va de cateva momente dulci.
Pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei