Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 1 ou
  • 100 grame branza telemea rasa
  • 3 linguri de faina
  • o legatura de marar
  • sare, piper si praf de chili
  • 2  linguri ulei de masline

  1. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu sare. Se lasa timp de 10 minute si se scurg de surplusul de lichid. 
  2. Intr-un vas se pun dovleceii, branza, mararul tocat, oul, faina, piper dupa gust, optional chili si se omogenizeaza bine pana se obtine o compozitie consistenta.
  3. Se formeaza chiftelutele si se pun direct in tava de cuptor cu hartie de copt.
  4. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, avand grija sa fie intoarse si pe a doua parte pentru a se rumeni.

Se pot savura simple sau cu mujdei.
Va doresc ...Pofta buna!

10 Comentarii

Florin a spus…
Interesanta reteta.
Anonim a spus…
Bravo, iubesc astfel de retete, sanatoase si gustoase ...
Anonim a spus…
Ce bunatate!!!Am sa le fac si eu asa,la cuptor ;)
Danieluta
Delicioasa a spus…
Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei, dar ma feream sa le pregatesc prea des din cauza prajitului. Sunt incantata ca mi-ai deschis o alta cale de a le pregati, la cuptor.
Ioana V. a spus…
si mie imi plac mult dovleceii..
Rebeca a spus…
Le-am mai adaugat niste cartofi,patrunjel,adrei gras rosu si niste mezel fff lejer afumat 3 catei de usturoi si 3 cepe rosii...acuma sunt si ele in cuptor,sper ca vor fi delicioase:)multumesc pt reteta;)
Fab Chef a spus…
Chiftelutele de dovlei au fost prima mea reusita culinara. Chiar ma gandesc ca n-am mai facut de mult. Arata perfect!
Sabina a spus…
Rebeca, uite cum imi dai idei :) Iti multumesc si eu ...ma pui la treaba!
Sabina a spus…
FabChef, si care era reteta primei reusite culinare? :)
Anonim a spus…
Si eu fac chiftelute de dovlecei dar in loc de faina pun pesmet si mi se pare ca sint mult mai gustoase asa.Incearca ,sa vezi ca asa e.Cu drag,Sofia