miercuri, 12 iunie 2013

PRAJITURA CU CIRESE SAU VISINE

Pentru ca e vreme cireselor si a visinelor va propun cea mai simpla si rapida prajitura cu fructe. Combinatia blat pufos aromat cu vanilie si nuca de cocos merge de minune cu fructe.


Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 400 grame cirese/visine
  • 1/2 pastaie vanilie
  • optional 2 lingurite cacao
  • un praf de sare
  1. Fructele se spala, se indeparteaza samburii si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga.
  2. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza cu impreuna cu zaharul si vanilia, apoi treptat se adauga si cele patru linguri de apa calduta.
  3. Albusurile se incorporeaza treptat in compozitia de galbunusuri, presarand cate o lingura de faina si omogenizand usor de jos in sus.
  4. Aluatul se pune intr-o tava cu hartie se copt, apoi se presara cu fructe si  fulgii de cocos. Eu am oprit cateva linguri de aluat in care am adaugat 2 lingurite de cacao pentru design, insa sa ramane la optiunea voastra.
  5. Prajitura se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana cand devine aurie.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei