Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 cepe potrivite
  • 3 rosii tocate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 2 lingurite chimion
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 lingurite garam masala
  • fulgi de chili dupa gust
  • 300 grame carne de miel
  • sare si piper

  • 1. Ceapa se toaca si se pune la calit in 2 linguri de ulei, la care se adauga condimentele praful de ghimbir, chimion, turmeric, garam masala.

  

 2. Ceapa calita se adauga intr-un blender si se mixeaza pana devine pasta, apoi se pune din in nou in vasul de pe foc, se aduce la temperatura de fierbere  si se adauga carnea de miel.

 
3. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se adauga apa, se pune un capac si se lasa la foc mic timp de 30 de minute, avand grija sa nu ramana fara lichid. 
4.Cu ajutorul unei furculite, se verifica daca este fiarta carnea, apoi se adauga rosiile tocate, usturoiul, fulgi de chili, sare si piper dupa gust. Se mai lasa la fiert pentru inca 15-20 de minute.
5. Curry indian serveste cu garnitura de orez.  

Pofta buna!
 

0 Comentarii