Ingrediente:
  • 150 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 3 oua
  • 235 grame faina
  • 12 lingurite Nutella
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Preincalzim cuptorul si intre timp pregatim compozitia de briose. Intr-un vas cu peretii inalti, mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana cand obtinem o pasta cremoasa - aproximativ 2 minute. Adaugam cate un ou si continuam mixarea. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam aceste ingrediente uscate treptat in compozitia de oua si unt. "Condimentam" cu zahar vanilat, esenta de vanilie si un praf de sare.
In tava de briose punem hartiile speciale de copt sau o tapetam cu ulei si faina. In fiecare adancitura punem din compozitia de briose (proportia de aluat trebuie sa fie de 3/4). In varful fiecarei briose punem cate o lingurita de Nutella, in care vom amestecam cu ajutorul unei scobitori. Incercati sa introduceti crema si spre interiorul brioselor, nu doar la suprafata.

Dam tava cu briose la cuptor si le coacem pana cand se rumenesc. Se servesc alaturi de un pahar cu lapte, iaurt sau ... cafea.
Va doresc pofta buna!


2 Comentarii

Unknown a spus…
Azi am intrat pentru prima data pe blogul tau si am vrut sa testez noile mele tavi de briose din silicon. Am vrut sa incerc o reteta noua...asa te-am gasit pe tine, Sabina, si am incercat reteta asta. A iesit excelent si vreu sa te felicit pt munca si talentul tau si mai ales pt ca imparti cu noi aceste lucruri. Mutumiri si felicitari!
Sabina a spus…
Anonim, ma bucur tare mult ca postarea mea te-a pus la treaba ...si mai ales ca ai fost si multumit/a de rezultat.
Multumesc pentru apreciere.