Ingrediente:
  • 1 1/2 cani de faina alba
  • 1 cana faina neagra/secara
  • 1/2 cana tarate de grau
  • 2 linguri faina de in
  • 1 1/2 apa calduta
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • seminte (susan, in, floarea soarelui, dovleac, canepa, etc) - dupa preferinta
  • condimente: chimen, oregano, busuioc, ierburi de Provence (dupa preferinta un singur fel)
  • un praf de sare
  1. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat apoi introducem vasul in frigider (da am scris bine, in frigider). Este indicat sa coacem paine dupa cel putin 12 ore.


Inainte de a coace paine, scoatem aluatul din vas pe o farfurie mare presarata cu faina. Punem aluatul in forma de copt tapetata cu hartie si lasam la dospit inca o ora (afara, nu in frigider), apoi introducem in cuptor. 
Coacem painea pana cand coaja devine rumena si se intareste.


Lasam painea sa se racoreasca si apoi se poate taia. 
Eu obisnuiesc sa pastrez paine chiar in forma ceramica impaturita in punga de plastic. 
Termen de valabilitate - 5 zile.


Pofta buna!

0 Comentarii