SARDINE SICILIENE
Chiar daca sambata a viscolit, asta nu mi-a pus pofta in cui de sardine si bine am facut pentru ca am descoperit o reteta pe care o voi pregati si in viitor. Sardina este un peste oceanic, gustos si sanatos, dar care are un inconvenient ...are oase, multe oase, pe care trebuie sa le indepartezi cu grija si multa rabdare.
Reteta am gasit-o pe dietetik.ro, cu mici modificari.
Reteta am gasit-o pe dietetik.ro, cu mici modificari.
Ingrediente:
- 8 sardine curatate de solzi si intestine (de aceeasi dimensiune)
- 3 felii de paine prajita
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 1 ceapa
- 5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- Se pregateste umplutura: painea prajita se faramiteaza, se amesteca impreuna cu patrunjelul tocat, coaja de lamaie si portocala.
- Ceapa se caleste in 2-3 linguri de ulei de masline, apoi se adauga sucul portocalei si unei jumatati de lamaie.
- Sardinele se sareaza si se pipereaza la interior, se umplu cu amestecul de paine si se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline. Peste sardine se adauga ceapa calita.
- Se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Sardinele se servesc stropite cu zeama de lamaie, intrucat sunt destul de grase, dar va garantez ca sunt delicioase.
Pofta buna !!!
3 Comentarii