Ne apropiem cu pasi repezi de 1 iunie, ziua copilariei ...si daca anul trecut v-am povestit de locurile unde mi-am petrecut vacantele la bunici, anul acesta vreau sa va arat o alta amintire, dulceata de trandafiri ...
 



Ingrediente:
  • 300 grame petale de trandafir (pentru dulceata)
  • 1 kg de zahar 
  • 2 lamai
  • 1/2 litru de apa
  1. Petalele se desprind si se indeparteaza partea alba. Se stropesc petalele cu zeama de la doua lamai.
  2. Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana cand se obtine un sirop bine legat. Petalele se storc de sucul de lamaie si se adauga la siropul de zahar, adaugand 3 felii de lamaie pentru aroma.
  3. Dulceata se fierbe timp de aproximativ 30-35 minute. Se face un test, se ia o lingurita de dulceata si se pune pe o farfurie, aceasta nu trebuie sa curga cand se inclina farfuria.
    


4. Dulceata se pune in borcane sterilizate cat inca este fierbinte, se lasa sa se raceasca si se pastreaza la loc uscat si racoros.
Pofta buna !

13 Comentarii

Imi aduce aminte de copilarie.In fiecare an facea mama dulceata de trandafiri,si tare buna mai era.
O zi buna!
Geta a spus…
Da, si mie dulceata de trandafiri imi aminteste de copilarie...si nu numai. In fiecare an, mama imi facea cateva borcane, mai ales cand erau copii mici... acum nu mai sunt langa mine, mama e mult prea in varsta iar eu am diabet. Totusi in 2010 am fost la mama tocmai pe vremea trandafirilor de dulceata si am pregatit petale de trandafir conservate pe care le folosesc la diverse deserturi dietetice. Dulceata ta este insa minunata! Te felicit!
coco a spus…
o bunatate :)
...dude ...hmmm...de cand nu am mai mancat...nici nu am mai vazut duzi...
Sabina a spus…
Multumesc,Dia!

Multumesc,Geta!

Coco, eu am chiar in fata blocului :) ...un dud! Dar parca nu m-atrage dulceata de dude, n-am incercat ce-i drept.
Anonim a spus…
Ce minunatie! Nu exista un parfum mai suav! O delicatesa rara, cu aroma de copilarie!
Ana Maria Ciolacu a spus…
M-am intors in timp, si eu... Cand imi facea mama duleata de trandafiri. <3 ahhhhhh.... :) Minunat arata dulceata ta, sper sa reusesc sa fac si eu vreodata. Te pup cu drag, scumpa mea.
xoxoxo
Andreea a spus…
Nu am mancat niciodata dulceata de trandafiri. Unde pot gasi si eu trandafirii acestia speciali pentru dulceata?
paula a spus…
cea mai fina dulceata care este sevita la cei mai alesi musafiri,cu un pahar de apa rece.Foarte sanatos ,natural si la indemana tuturor.
paula a spus…
tot eu competez: dulceata de trandafir,siropul de trandafiri siceaiul de trandafiri sint f f bune ca si medicament pt.piatra la rinichi
,nefrite la rinichi,etc
Sabina a spus…
Ai dreptate, Paula! E o dulceata deosebita. Eu am doua borcanele pentru zilele de sarbatoare :)
Antonia H a spus…
Urmaresc cu placere retetele tale (desi scriu pentru prima data un mesaj pe blogul tau). Ai retete interesante si fotografii foarte frumoase. In mod special imi place dulceata de trandafiri (strabunica mea pregatea in copilarie astfel de dulceata).

Am lasat o ”leapsa” pentru tine pe blogul meu. Daca ai timp, daca iti face placere...

Iti doresc o duminica frumoasa!
claus web a spus…
E wow! Ce frumos arata si ce interesabt. Trabunica mea facea dulceata de trandafiri si pe atunci nu imi placea de fel. Acum, insa, as manca si nu e cine sa faca, pentru ca eu nu stiu. Cred ca ma voi pune pe invatat reteta.
Anonim a spus…
Anul acesta, am cules trandafirii dar s-au cam scuturat in punga si taiatul partii albe era o operatiune ce-ti cerea rabdareeeeeee. Asa ca am facut dulceata fara a mai efectua aceasta operatie migaloasa spunandu-mi ca la clatite probabil nu se va simti. Am avut surpriza sa constat ca nici in borcan nu se simte...