Cheesecake cu capsune

Ingrediente:
  • 135 grame biscuiti digestivi
  • 100 grame unt
  • 2 linguri de apa
  • 100 grame zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 500 grame crema de branza
  • 3 oua
  • 160 grame frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • pentru decor: 2 maini de capsune si 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
Faramitam biscuitii peste care turnam unt topit racit si doua linguri de apa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem biscuitii, intindem amestecul uniform pe toata suprafata si nivelam cat mai bine. Aprindem cuptorul si reglam temperatura la 200 grade celsius. Dam tava pentru 10 minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim amestecul de branza: amestecam zaharul cu amidonul si crema de branza, mixam, apoi adaugam ouale unul cate unul si continuam mixarea, la final adaugam frisca lichida. "Condimentam" cu zahar vanilat si esenta de vanilie, nu uitati sa adaugati si un praf de sare.

Cheesecake cu capsune

Turnam amestecul de branza peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand prajitura devine rumena la suprafata, este gata. Lasam sa se raceasca, scoatem din forma si introducem prajitura la frigider.
Intr-un vas puneam capsunele proapete, presaram trei linguri de zahar si fierbem. Indepartam spuma formata la suprafata. Fierbem aproximativ 20 de minute. Lasam sa se raceasca, mixam si  obtinem o  pasta cremoasa. Turnam peste prajitura pasta si decoram cu fructe proaspete (capsune, zmeura, etc).

Cheesecake cu capsune

Pastram la frigider pana in momentul sevim. 
Pofta buna !!!

2 Comentarii

Daniela a spus…
Cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat. Eu l-am facut cu zmeura.
Sabina a spus…
Daniela, imi dai idei, pentru ca mai am cateva provizii de zmeura :)