Tarta cu mandarine

Blatul:
  • 1 si 1/2 cana (250ml) nuca hidratata 2 ore in apa
  • 1/2 cana stafide sau curmale fara samburi
  • un praf de sare
Toate cele trei ingrediente se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o pasta lipicioasa. Pe un platou se pune o forma de tort (cerc de tort) si se pune aluatul de blat. Se niveleaza blatul pe toata suprafata platoului si apoi se da la frigider pana se pregateste crema.

Crema:
  • 2 cani feliute de mandarine curatate de pielite
  • 1 si 1/2 cana caju hidratat 2 ore in apa
  • 1/2 cana miere
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 unt de cocos/ulei de palmier
  • un praf de sare 
Se pun in robotul de bucatarie nucile caju, mandarinele, mierea, esenta de vanilie si se mixeaza pana ce se obtine o pasta cremoasa. Se adauga apoi untul de cocos topit/uleiul de palmier, un praf de sare si se omogenizeaza. Se toarna crema obtinuta peste blatul de nuci si se da forma de tort la congelator pana se intareste.
Inainte de servire, se scoate tarta si se lasa aproximativ 15 minute sa se decongeleze, apoi se taie.Tarta se pastreaza in congelator si se poate pastra pana la 7-8 zile.
Se poate servi simpla sau cu topping de fructe (capsune, afine, zmeura mixate).

Tarta cu mandarine

Week-end placut tuturor !!!

1 Comentarii

Anonim a spus…
Accesati flysky.ro!Veti gasi aici o multime de variante ieftine de zbor!Eu am cumparat si am fost foarte multumita!