CIORBA DE PERISOARE
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 telina potrivita
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 3/4 cana suc de rosii
- 1 cana de bors
- patrunjel
- 400 grame carne vitel
- granule soia fierte (depinde de cat sunteti dispuneti sa puneti, eu am folosit aproximativ o cana)
- 1 ou
- 3 linguri orez
- 3 linguri cu pesmet
- marar proaspat
- cimbru
- sare, piper si boia
Cand legumele sunt aproape fierte dam vasul pe ochiul cel mai mic si adaugam rand pe rand perioarele. Initial acestea "se vor scufunda", insa cand vor fi fierte, se vor ridica la suprafata. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute, adaugam sucul de rosii si continuam fierberea.
Condimentam cu sare, piper si cimbru. Intr-un alt vas punem la fiert borsul, iar cand da in clocot il adaugam la ciorba. Atentie ca cat de acru este/nu este borsul.
Mai lasam sa fiarba 10 minute si luam vasul de pe foc. Ciorba de perisoare este gata. Va doresc pofta buna!!!
0 Comentarii