TOCANITA DE VITEL
Dupa atatea dulciuri ar fi cazul sa "incercam" si ceva mai consistent. Am ales o tocanita cu carne de vitel si multe multe legume. Retetele cu carne de vita sunt slabe in grasime si foarte sanatoase.
Am ales varianta dietetica pentru aceasta tocanita, adica in loc sa o prajesc, o fierb.
Am ales varianta dietetica pentru aceasta tocanita, adica in loc sa o prajesc, o fierb.
Ingrediente:
Taiem carnea de vitel in bucatele mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa timp de aproximativ 15 minute. Intre timp calim ceapa, cand devine aurie adaugam morcovul si ardei verde. Adaugam carnea de vitel si ardeiul copt.
Condimentam cu sare, piper si boia, adaugam si 400 ml apa si lasam sa fiarba. Cand carnea a fiert adaugam bulionul sau sosul de rosii, dar si praful de chimen si foile de dafin (la final acestea vor fi indepartate). Lasam tocanita sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si optional putem face sosul mai consistent, adaugand o lingura de faina/amidon dizolvat/a in putina apa rece.
La final adaugam patrunjel proaspat. Pofta buna va doresc!
- 500 grame carne de vitel
- 2 morcovi
- 1 ardei gras verde (optional)
- 300 grame ardei capia/gras (eu am avut congelat)
- 3 linguri bulion/1 cana suc de rosii
- 1 lingura amidon/ faina (optional)
- 2 foi de dafin
- lingurita praf de chimen
- sare, piper si boia
- patrunjel proaspat
Taiem carnea de vitel in bucatele mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa timp de aproximativ 15 minute. Intre timp calim ceapa, cand devine aurie adaugam morcovul si ardei verde. Adaugam carnea de vitel si ardeiul copt.
Condimentam cu sare, piper si boia, adaugam si 400 ml apa si lasam sa fiarba. Cand carnea a fiert adaugam bulionul sau sosul de rosii, dar si praful de chimen si foile de dafin (la final acestea vor fi indepartate). Lasam tocanita sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si optional putem face sosul mai consistent, adaugand o lingura de faina/amidon dizolvat/a in putina apa rece.
La final adaugam patrunjel proaspat. Pofta buna va doresc!
0 Comentarii