Ingrediente:

  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 pahar faina
  • o lingurita praf de copt
  • 100 g nuci sau migdale
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • fructe confiate (caise, stafide, curmale)
  • 100 g ciocolata amara
Incalzim cuptorul la 160 oC. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 g de ciocolata.
Turnam amestecul in tava. Presaram apoi nuci/migdale, fructele uscate taiate marunt si ciocolata ramasa.
Punem totul la cuptor timp de 45 minute pana cand checul creste si are o culoare aramie. Cand este gata scoatem din cuptor, dar lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem checul din tava. Nu este pufoasa, deoarece are banane si o multime de fructe confiate, insa este gustoasa si aromata. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.

3 Comentarii

constantina a spus…
buna seara la toate si toti eu abia acum am dat de....bucataria dumneavoastra.am furat(sper sa nu va suparati)2 retete de cozonaci sa le fac si eu anul acesta pentru fica mea ,care nu stie cum sint....acesti cozonaci ma poarta cu gindul inapoi cind ii pregatea mama mea pentru noi.multumesc si multi pupici da ...parma-italia
constantina
Sabina a spus…
Constantina, ma bucur ca ai trecut prin bucataria mea.
Te astept sa revii oricand :)
Anonim a spus…
Buna ziua,
Imi place foarte mult aceasta reteta. De obicei fac cantitate dubla. Am doar o singura nelamurire. Untul se pune normal, adica netopit? Caci in compozitie se face cocoloase cand il amestec cu oale, bananele, zaharul, iaurtul... Si trebuie sa-l tin mult la cuptor, caci untul se topeste pe margini. Multumesc mult, si Paste Fericit :)