duminică, 20 decembrie 2015

PASTE CU MIDII


Ingrediente:
  • 1 kg midii
  • 300 grame paste
  • 1/2 cana vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ardei chili mici uscati (optional)
  • 1 cutie rosii intregi
  • 1 catel de usturoi
  • parmezan pentru servire
  • 1/2 legatura de patrunjel

  1. Primul pas si cel mai greu in acelasi timp, este curatarea midiilor. Cu un burete de inox se curata fiecare midie in parte pentru a indeparta nisipul (midiile care au carapacea deschisa se arunca) Necesita mult timp dar merita. Va recomand sa antrenati in aceasta activitate un sot, o mama, o fiica ...in doi timpul trece mai repede.
  2. Usturoiul taiat marunt se caleste 1-2 minute in ulei de masline impreuna cu ardeiul iute.
  3. Intr-un vas cu apa si sare se fierb pastele conform instructiunilor de pe cutie/punga.
  4. Se adauga midiile si vinul alb peste usturoiul calit si se acopera cu un capac. Midiile vor incepe sa se deschida datorita caldurii.
  5. Dupa 10 minute se adauga rosiile si se condimenteaza cu sare si piper.
  6. La final se pun pastele scurse de apa, se mai tine vasul pe foc 1-2 minute.
  7. Se serveste cu patrunjel si parmezan dupa preferinta.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei