PASTE CU MIDII
Ingrediente:
- 1 kg midii
- 300 grame paste
- 1/2 cana vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- 2 ardei chili mici uscati (optional)
- 1 cutie rosii intregi
- 1 catel de usturoi
- parmezan pentru servire
- 1/2 legatura de patrunjel
- Primul pas si cel mai greu este curatarea midiilor. Cu un burete de inox se curata fiecare midie pentru a indeparta nisipul (midiile care au carapacea deschisa se arunca) Necesita mult timp dar merita. Va recomand sa antrenati in aceasta activitate un sot, o mama, o fiica ...in doi timpul trece mai repede.
- Usturoiul taiat marunt se caleste 1-2 minute in ulei de masline impreuna cu ardeiul iute.
- Intr-un vas cu apa si sare se fierb pastele conform instructiunilor de pe cutie/punga.
- Se adauga midiile si vinul alb peste usturoiul calit si se acopera cu un capac. Midiile vor incepe sa se deschida datorita caldurii.
- Dupa 10 minute se adauga rosiile si se condimenteaza cu sare si piper.
- La final se pun pastele scurse de apa, se mai tine vasul pe foc 1-2 minute.
- Se serveste cu patrunjel si parmezan dupa preferinta.
Pofta buna!
3 Comentarii