duminică, 11 martie 2012

CUM AM FACUT EU MUCENICII

Mama mea este fantastica, nu se dezminte si an de an ma uimeste cu rabdarea de care da dovada la capitolul mucenici. Face zeci si zeci de ineluse subtirele pana noaptea tarziu. Eu nu rezist mai mult de-un sfert de ora ...sincer ....vorba aceea la placinte inainte, la razboi inapoi :) 
Pentru ca anul acesta a impletit mai multi, m-am oferit sa-i fierb eu pe ultimii ...si iata cum am procedat: 

Ingrediente:
  • mucenici
  • 2,5 l apa
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu miere
  • 2 plicutele zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de rom
  • 3 batoane de scortisoara
  • nuca 
  • un praf de sare
Primul pas ...o vizita la mama ...luam mucenici si revenim acasa. Punem un vas cu apa la fiert, adaugam zaharul tos si cel vanilinat, batoanele de scortisoara, coaja de lamaie si un praf de sare. Cand am obtinut un sirop, adaugam mucenicii si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.


Cand mucenicii sunt fierti se vor ridica la suprafata, luam vasul de pe foc si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie si putina nuca. Servim mucenicii calzi sau reci, presarand scortisoara si nuca dupa preferinta ...cu cat mai multa cu atat sunt mai buni.


Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei