Una dintre retetele mele preferate este cea de quiche, celebra tarta frantuzeasca. Imi place pentru ca se pregateste relativ repede si poti sa combini foarte multe ingredinte pentru umplutura, poate fi servita la micul dejun, cina sau pranz langa o salata.

Ingrediente pentru aluat:
  • 160 g faina integrala
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 ml apa

Ingrediente umplutura:

  • 100 g bacon
  • 200 g ciuperci 
  • 1 cutie branza tip fagaras
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt
  • 100 g telemea  
  • sare si piper
  1. Ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine un aluat elastic, care se intinde intr-o forma pentru tarta/vas de yena rotund. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da cuptor pentru 10-15 minute. 
  2. Ciupercile se curata, se taie in bucati mici si se calesc in tigaie. Baconul se taie in fasii potrivite si se caleste deasemenea. Restul ingredientelor pentru umplutura se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  3. Dupa ce se scoate crusta de aluat, se pun ciupercile si baconul uniform in tava, apoi se adauga amestecul de branzeturi. 

 
4. Tarta se coace in cuptor la 180 grade pana cand se rumeneste la suprafata.

Pofta buna!

1 Comentarii

am incercat, este foarte buna reteta