Ciorba asta-i pe post de consolare fata de frigul de afara ...e o ciorba numa' buna pentru zilele de iarna ...contine multi cartofi, morcovi, smanatana si un strop de afumatura pentru aroma.
Vedeta retetei de azi este tarhonul, verdeata specifica Ardealului, prea putin folosita la noi in sudul tarii, insa mie mi-a ramas draga de cand am fost la Alba Iulia, cu vreo trei-patru ani in urma.

Ingrediente:
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastranac
  • 1 ardei capia
  • 200 grame costite afumate/taranesti
  • 2 galbenusuri
  • 200 grame smantana 
  • o cana de bors
  • sare si piper dupa gust
  • tarhon uscat
Curatam si spalam legumele, taiem in cubulete morcovii, ardeiul, telina si pastranacul. Punem la fiert legumele intr-un vas cu apa. Adaugam bucatile de costita si lasam sa fiarba inca 15 minute, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mici. Cand cartofii s-au fiert, adaugam borsul si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Separat intr-un castron amestecam smantana cu doua galbenusuri. Adaugam si cateva linguri din ciorba pentru a dilua cat mai bine smantana.
Luam vasul cu ciorba de pe foc si turnam amestecul de ou si smantana, apoi presaram tarhonul uscat din belsug. Acum ciorba este gata ...si va invit la masa.


Pofta buna!

0 Comentarii