Ciorba asta-i pe post de consolare fata de frigul de afara ...e o ciorba numa' buna pentru zilele de iarna ...contine multi cartofi, morcovi, smanatana si un strop de afumatura pentru aroma.
Vedeta retetei de azi este tarhonul, verdeata specifica Ardealului, prea putin folosita la noi in sudul tarii, insa mie mi-a ramas draga de cand am fost la Alba Iulia, cu vreo trei-patru ani in urma.
 


Ingrediente:
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 pastranac
  • 1 ardei capia
  • 200 grame costite afumate/taranesti
  • 2 galbenusuri
  • 200 grame smantana 
  • o cana de bors
  • sare si piper dupa gust
  • tarhon uscat
Curatam si spalam legumele, taiem in cubulete morcovii, ardeiul, telina si pastranacul. Punem la fiert legumele intr-un vas cu apa. Adaugam bucatile de costita si lasam sa fiarba inca 15 minute, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mici. Cand cartofii s-au fiert, adaugam borsul si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Separat intr-un castron amestecam smantana cu doua galbenusuri. Adaugam si cateva linguri din ciorba pentru a dilua cat mai bine smantana.
Luam vasul cu ciorba de pe foc si turnam amestecul de ou si smantana, apoi presaram tarhonul uscat din belsug.
Pofta buna!

7 Comentarii

bun asa, cred ca a iesit f buna! si la noi azi a bolborosit afumatura in ciobica :D
Sabina a spus…
Si acum spui tu, Octavian, daca stiam veneam in vizita :) prin nameti :)) si tot veneam !!!
langmina a spus…
Vai ce pofta mi-ai facut!Excelent arata si delicioasa!
Cristina a spus…
Minunata! Arata super bine!!
Sabina a spus…
langmina, daca te grabesti, poate mai gasim o portie :)
Adina a spus…
In sfarsit te-am gasit .:) Stiam ca am vazut ciorbica asta delicioasa, dar nu mai stiam unde !
Maine este in meniu !
Mercic .
Weekend placut !
Adina a spus…
:) Si eu i-am spus sotului despre ciorbica ta acum ceva vreme si el a tinut minte .:) De aceea am "alergat" dupa ea .Maine merg la cumparaturi si o pregatesc !

Pa.