joi, 17 februarie 2011

BRIOSE CU NUCI SI GHIMBIR

Multa vreme a trecut de cand nu am mai pregatit briose ...daca nu ma insel ultimele au fost cele cu Nutella ...asadar trebuie sa ma revansez si sa vin cu o noua serie de briosele ...asadar azi vin cu o varianta mai usoara ...o combinatie cu nuci, ghimbir si pudra de roscove.
Sunt ideale pentru diminetile mohorate de iarna ... merg cu o cafeluta, dar atentie briosele nu inlocuiesc un mic dejun sanatos ...

Ingrediente:
  • 175 ml iaurt
  • 75 ml ulei
  • 2 -3 linguri pudra de roscove/cacao
  • 100 grame zahar
  • 100 grame faina integrala
  • 75 grame faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • sucul unei portocale
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • un praf de sare
  • nuci 
Intr-un bol mixam uleiul cu zaharul, pana cand cel din urma se topeste. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Urmeaza sucul de portocala si iaurtul. Omogenizam bine si adaugam faina cu praful de copt, prudra de roscove si ghimbir. Mixam inca putin ... plus un praf de sare ...si suntem aproape gata. 
In tava de briose pregatita cu hartiute punem cate o lingura din compozitia noastra si nuci cat cuprinde.

Briose cu nuca si roscove

Adaugam la fiecare briosa inca 2 linguri de aluat si la final alte cateva nuci. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor ...cel mai indicat este sa facem testul cu scobitoarea.

Briose cu nuca si roscove

La final scoatem briosele pe un platou si le lasam sa se raceasca. Servim cu multa voie buna !!! 

Briose cu nuca si roscove

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei