joi, 8 aprilie 2010

BRIOSE CU NUTELLA

Hristos a inviat! ... si bine v-am regasit! Sper ca ati profitat de mica vacanta de Paste, v-ati odihnit si acum reveniti cu forte proaspete la serviciu, la scoala, la gradinita, etc.
De ceva vreme este pe lista de asteptare o reteta de briose absolut minunate, prioritate avand preparatele specifice sarbatorilor pascale.
Briosele cu Nutella, caci despre acestea vorbesc, sunt cele mai bune briose pe care le-am pregatit vreodata, sunt foarte pufoase, iar Nutella este cireasa de pe tort ...apropo stiati ca 5 februarie este ziua internationala a cremei de ciocolata cu alune, Nutella (World Nutella Day)?
Dar sa revenim acum la briosele noastre ...

Ingrediente:
  • 150 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 3 oua
  • 235 grame faina
  • 12 lingurite Nutella
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Preincalzim cuptorul si intre timp pregatim compozitia de briose. Intr-un vas cu peretii inalti, mixam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana cand obtinem o pasta cremoasa - aproximativ 2 minute. Adaugam cate un ou si continuam mixarea. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam aceste ingrediente uscate treptat in compozitia de oua si unt. "Condimentam" cu zahar vanilat, esenta de vanilie si un praf de sare.
In tava de briose punem hartiile speciale de copt sau o tapetam cu ulei si faina. In fiecare adancitura punem din compozitia de briose (proportia de aluat trebuie sa fie de 3/4). In varful fiecarei briose punem cate o lingurita de Nutella, in care vom amestecam cu ajutorul unei scobitori. Incercati sa introduceti crema si spre interiorul brioselor, nu doar la suprafata.

Dam tava cu briose la cuptor si le coacem pana cand se rumenesc. Se servesc alaturi de un pahar cu lapte, iaurt sau ... cafea.
Va doresc pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei