joi, 25 noiembrie 2010

CHIFTELUTE DE NAUT

Pentru azi ...avem chiftelute de naut sau un alt fel de falafel. Diferenta fata de celebrul falafel este ca am copt aceste chiftelute, in loc sa le prajesc in ulei. Cum au iesit? Foarte bune, mai ales cu o salata de rosii si patrunjel.

Ingrediente:
  • 2 cani de naut
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • usturoi
  • 2 lingurite condimente arabesti
  • susan
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper
Nautul se lasa la hidratat 4-5 ore, apoi se fierbe. Se lasa sa se racoreasca si se mixeaza impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, doua linguri ulei de masline, condimentele arabesti si sarea si piperul.
Daca vi se pare ca este prea uscata compozitia rezultata adaugati cateva linguri din apa in care a fiert nautul. Formam chiftelutele de naut (cu mainile umezite) si le "tavalim" prin susan. Stropim chifetelutele cu ulei de masline.

Falafel

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Servim cu salata de rosii si patrunjel sau cu sos de iaurt. Foarte gustoase si satioase, numa' bune pentru un meniu de post. Va doresc pofta buna!!!

Falafel

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei