luni, 22 martie 2010

NEGRESA DE POST AROMATA CU PORTOCALA

Daca mai devreme am pregatit humus, un aperitiv de post, acum va propun un desert de post ...negresa, arhicunoscuta negresa. Este o prajitura simpla, pe care daca o "condimentam" o putem transforma intr-un desert absolut delicios. Am adaugat in plus fata de reteta clasica: coaja si sucul unei portocale plus doua cani de migdale maruntite, ce a iesit veti vedea in cele ce urmeaza.

Ingrediente:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar brun
  • 2 cani migdale tocate (la robot)
  • 1/2 cana ulei
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicutele ness
  • 230 ml apa
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
Intr-un vas amestecam toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute (in functie de cuptor). Va recomand sa faceti testul scobitorii. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca si apoi taiem prajitura.

Optional puteti sa adaugati si o glazura (4 linguri de zahar vanilat, 4 de apa, 4 de cacao si 4 de margarina). Pofta buna!



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei