sâmbătă, 13 martie 2010

CIORBA DE PERISOARE

Ciorba de perisoare sau verisoare ...cum vreti sa-i spuneti ...se numara printre felurile mele de mancare preferate. Aroma cimbrului mi se pare ideala in combinatie cu legume si carne. Pentru a obtine o varianta mai "light" am pregatit perisoarele din carne de vita amestecata cu granule de soia ...si credeti-ma pe cuvant ca nu se simte diferenta.
Daca doriti o ciorba de post puteti sa o pregatiti avand grija sa renuntati la carne si la ou ( cel din compozitia perisoarelor).
Dar iata care este reteta ...

Ingrediente:
  • 2 morcovi
  • 1 telina potrivita
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3/4 cana suc de rosii
  • 1 cana de bors
  • patrunjel
perisoare:
  • 400 grame carne vitel
  • granule soia fierte (depinde de cat sunteti dispuneti sa puneti, eu am folosit aproximativ o cana)
  • 1 ou
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri cu pesmet
  • marar proaspat
  • cimbru
  • sare, piper si boia
Pentru inceput curatam legumele, le taiem cubulete si le punem la fiert intr-un vas cu apa. Intre timp pregatim perisoarele: tocam carnea, fierbem soia, adaugam restul de ingrediente, omogenizam si formam perisoarele.

Cand legumele sunt aproape fierte dam vasul pe ochiul cel mai mic si adaugam rand pe rand perioarele. Initial acestea "se vor scufunda", insa cand vor fi fierte, se vor ridica la suprafata. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute, adaugam sucul de rosii si continuam fierberea.

Condimentam cu sare, piper si cimbru. Intr-un alt vas punem la fiert borsul, iar cand da in clocot il adaugam la ciorba. Atentie ca cat de acru este/nu este borsul.
Mai lasam sa fiarba 10 minute si luam vasul de pe foc. Ciorba de perisoare este gata. Va doresc pofta buna!!!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei