PLACINTA CU ROSII SI MASLINE
Ingrediente:
- 250 grame faina
- 250 grame malai
- ½ ceasca ulei de masline
- 1 rosie
- ½ lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita oregano uscat
- ½ lingurita zahar
- cateva masline tocate
- patrunjel verde tocat
- zeama de la o portocala
- 2 cesti de lapte
- ½ lingurita sare
- 1 ou
- 1 pliculet praf de copt
- seminte de susan
Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Aluatului nostru ii adaugam rosia si maslinele. Obtinem astfel un aluat asemanator celui de chec.
Ungem o tava/ un vas cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem placinta. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.
Aceasta placincica poate inlocui painea, sau poate fi servita cu branza si smantana.
0 Comentarii