Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache. 


Ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 200 grame branza
  • 30 grame drojdie proaspata
  • 150 ml apa
  • 100 grame unt (la temperatura camerei)
  • 1 ceapa mica
  • 150 grame costita afumata sau piept de pui afumat
  • boia iute 
  • sare si piper
  • rozmarin
  • 1 ou
  • lapte pentru uns
Primul pas este maiua: amestecam drojdia cu o lingura de faina si putina apa calduta si lasam sa dospeasca. Intre timp calim ceapa, iar cand devine sticloasa adaugam costita afumata taiata in bucatele mici. Condimentam cu sare, piper si boia. Amestecam constant si cand toate sunt calite luam de foc.

Intr-un vas punem faina, iar in mijlocul acesteia turnam maiua, apa calduta, branza data pe razatoare, costita calita impreuna cu ceapa, rozmarin si sare, piper si boia (daca le dorim mai picante, adaugam mai multa boia). Framantam un aluat si il lasam la dospit.
Preincalzim cuptorul. Intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul intr-un strat uniform si cu un cutit bine ascutit taiem patratelele. Astfel ne va fi usor sa le desprindem cand vor fi coapte.
Ungem patratele cu un amestec dintr-un galbenus de ou si 2-3 linguri de lapte.

Dam tava la cuptor, iar cand se rumenesc inseamna ca s-au copt.
Aceste patratele pot fi alaturi de un pahar cu lapte batut un mic dejun copios sau o cina usurica.
Pofta buna!

0 Comentarii