GEM DE CAISE
Stiu a trecut mult timp de cand nu ne-am auzit, dar timpul frumos si vacanta m-au tinut departe de bucatarie. Am avut grija insa, sa pun deoparte din aroma verii pentru zilele de iarna. Am inceput cu un delicios gem de caise.
Ingrediente:
- 5 kg caise coapte
- 1 kg zahar
- 1 cana cu apa
- Fructele coapte se spala, se desfac si li se indeparteaza samburii.
- Intr-un vas (! special pentru pregatirea conservelor, ideal un vas de fonta sau cu mai multe straturi, pentru a nu se lipi) se dizolva zaharul in apa si se adauga fructele.
- Se lasa sa fiarba pana cand compozitia scade la jumatate, verificand insa sa nu se lipeasca de vas (se amesteca usor cu ajutorul unei linguri de lemn).
- Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate, apoi acestea se fierb timp de ora in bain marie.
Etichetele sunt marca Ama :).
Urmeaza rosii uscate si magiun.
Pofta buna va doresc!
2 Comentarii