RISOTTO CU CIUPERCI
Perfect pentru o cina usoara ...risotto cu ciuperci.
Ingrediente:
- 350 grame risotto
- 1 litru supa clara de legume/vita/pui
- 4 linguri ulei de masline
- 10 ciuperci champignon
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata mica telina/apio
- 250 ml vin alb
- 100 grame parmezan
- sare si piper
- cateva fire de patrunjel
- Ceapa, usturoiul si telina se toaca marunt si se calesca in doua linguri de ulei de masline.
- Dupa ce s-au calit, se adauga orezul si se mai calesc inca un minut, avand grija sa se amestece constant.
- Se adauga vinul, se reduce focul si se lasa sa fiarba, iar cand lichidul s-a redus, se adauga cate un polonic de supa de legume. Atentie este necesar sa se amestece in vas in mod constant, pentru a nu se lipi orezul de baza vasului.
- Cand orezul a fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga parmezanul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se pune capacul si se lasa deoparte
- In doua linguri ulei se masline se soteaza ciupercile taiate feliute.
- Risotto se serveste cu ciuperci sotate, patrunjel si parmezan presarat.
Pofta buna!
0 Comentarii