Placinta se pregateste precum cea de dovleac, sigura diferenta este umplutura.
 

Eu nu calesc umplutura, doar dau merele pe razatoare, storc sucul si adaug zahar daca mai este nevoie, daca merele sunt zemoase mai storc inca o data sucul si condimentez la final cu scortisoara ...multa scortisoara.
O bunatate de placinta...
 

Pofta buna!

10 Comentarii

Licuta Marin a spus…
Aromata si grozav de buna!Yummy!Pupici!
Ador merele,asa ca imi place mult placinta.
LadyMoon a spus…
Buna , am si eu o intrebare...cand se taie placinta de mere cand se scoate din cuptor sau mai tarziu ?
Sabina a spus…
LadyMoon, dupa ce o scot din cuptor acopar placinta cu un servet curat si dupa ce se raceste o tai.
maria elena a spus…
Placinta cu mere, este unul din deserturile mele preferate. Arata minunat.
Anonim a spus…
Placinta de mere este preferata mea!Ti-a iesit o frumusete si sint convinsa ca este si f. buna.
Te pup...:)
Danieluta
LadyMoon a spus…
multumesc frumos de respuns si numai bine !!!
Anonim a spus…
Placinta asta de mere o poti face rapid astfel:cumperi o punga de biscuiti simpli pe care ii aranjezi sub ce forma vrei(patrat,dreptunghi,rotund(daca-i tai)).Apoi faci un amestec de:mere rase,putina lamaie(ca sa nu se oxideze prea repede),Xylitol(e bun pt sanatate in general(mai putine calorii,indice glicemic mai scazut,nu strica dintii ca zaharul(ci din contra),etc.) si putina scortisoara(de aroma doar,scortisoara in exces poate provoca crize de ficat(in fond nu e decat rumegus dintr-o scoarta aromata)).Amestecul se pune pe stratul de biscuiti si se acopera cu alt strat de biscuiti peste care se pune un alt strat de amestec cu mere rase.Optional,mai pui un ultim strat de frisca de care vrei(animala,vegetala(din nuci macadamia sau caju) sau mixt) si deasupra razi putina ciocolata pt aspect dar si de gust.Astepti cateva minute pt ca stratul de mere sa-si lase sucul sa patrunda in biscuiti si sa-i inmoaie dupa care se poate consuma.Vei avea o prajitura si foarte gustoasa si sanatoasa fiindca vitaminele si enzimele sunt prezente.Daca gasesti biscuiti din faina integrala,cu atat mai bine,absorbtia glucidelor va fi mai inceata,va fi mai satioasa si nu va suprasolicita glandele cu secretie interna,corpul simtindu-se usurel.Daca vrei sa o consumi calduta mimand proaspat scosul din cuptor(cu ghilimelele de rigoare),o bagi la un deshidrator la 38 grade pt cateva minute(oricum e nevoie de timp pt inmuiere).
bucatareasa.ro a spus…
Buna ziua,

www.bucatareasa.ro are placerea sa va propuna un link exchange, pe toate paginile siteului.

Ce spuneti, ati dori sa incepem o colaborare frumoasa?

Multumim si o zi placuta,
Echipa www.bucatareasa.ro
rca ieftin a spus…
pare atat de simplu de facut si sunt sigura ca este foarte gustoasa...