CUM AM FACUT EU MUCENICII
Ingrediente:
- mucenici facuti in casa
- 2,5 l apa
- 6 linguri cu zahar
- 3 linguri cu miere
- 2 plicutele zahar vanilinat
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 esenta de rom
- 3 batoane de scortisoara
- nuca macinta
- un praf de sare
- Se pune un vas cu apa la fiert, se adauga zaharul tos si cel vanilinat, batoanele de scortisoara, coaja de lamaie si un praf de sare.
- Cand siropul incepe sa se lege, se pun mucenicii. Acestia se vor ridica la suprafata, cand vor fi fierti.
- Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca timp de 15-20 minute si se adauga mierea, esenta de vanilie si nuca macinata, in functie de gusturile fiecaruia.
- Mucenicii se servesc calzi sau reci, presarand scortisoara si nuca dupa preferinta.
4 Comentarii