Briose, n-am mai facut de mult briose ...imediat mi-a venit ideea sa combin afine (ultima punguta din proviziile de anul trecut) cu nuca de cocos ...iata ce a iesit....

Ingrediente:
  • 250 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 125 grame zahar
  • 125 grame afine
  • 1 plic zahar vanilinat
  • sare
Punem ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, zahar vanilinat, nuca de cocos si un praf de sare) intr-un vas, iar in altul ingredientele lichide (lapte, ulei, ou). Amestecam continutul celor doua vase si obtinem o compozitie de  consistenta unei smantani. Adaugam afinele si omogenizam usor.


Intr-o tava de briose, tapetata cu hartiute de copt, turnam aluat de briose si presaram alte cateva afine. Coacem briosele pana devin rumene (aproximativ 25-30 de minute la 180 grade). Servim! Pofta buna!


Briosele au fost un mic cadou dulce pentru ziua mamei de sambata ...La multi ani, mama!!!!

5 Comentarii

MonkeyMade a spus…
Buna,

Vreau sa iti propun sa facem schimb de linkuri, sa ne promovam reciproc. Eu te-am adaugat in lista mea de bloguri partenere. Vrei sa ma adaugi si tu? Eu sunt MonkeyMade - http://lahanulmaimutelor.blogspot.com/

O zi buna!
Unknown a spus…
minunat! afine...yammmy... abia astept sa faca matusa mea dulceata de afine!
Sabina ma bucur ca te-am descoperit.. niciodata nu e prea tarziu si sunt placut impresionata!
Imi plac briosele.. sunt elegante, usor de preparat si versatile oricaror combinatii.. Cat despre prezentare minunata!

Desi timpul este scurt, mai sunt totusi 10 zile pana la sfarsitul lunii cand se incheie Provocarea Dulce Romanie ! cu mare drag iti lansez invitatia participarii si sper sa ne incanti prin prezenta cu o reteta cu cirese si / sau menta . multumesc anticipat. O saptamana faina!
Unknown a spus…
Daca am afine congelate, sa le las la decongelat sau sa le pun congelate? Multumesc! :)
Sabina a spus…
Decongeleaza-le!