PRIMELE PAINICI RAW
Primele painici raw le-am incercat la casa Rawz, la cursul Inei ...ceva nou, interesant si foarte gustos. Multa vreme nu am avut deshidrator si nici nu se punea problema sa-ncerc sa le pregatesc, desi ramasesem cu gandul la ele.
Oana, colega mea, a fost ceva mai rapida si le-a incercat, a tot schimbat retete, dar inca mai lucreaza la painica ideala, dupa cum spune ea. Am rugat-o sa-mi dea o reteta concreta, mi-a spus ca le face ochiometric ...tot ochiometric le-am facut si eu, dupa indicatiile ei. Asadar, avem cantitati estimative ...
Ingrediente:
- 1 cana de nuci
- cateva migdale
- 8 linguri faina integrala
- 2-3 linguri faina de in
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite seminte de susan
- apa
- busuioc
- cimbru
- sare
- codite de ceapa verde
Nucile si migdalele se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugam cele doua linguri de ulei de masline, 4-5 linguri faina integrala, 2-3 linguri faina de in si apa pana obtinem o pasta. "Condimentam" cu sare. busuioc, cimbru si adaugam semintele de susan. Omogenizam bine si intindem pasta obtinuta pe hartiute mici pe care le punem in deshidrator. Dureaza cateva ore bune. Atentie: dupa 3-4 ore painicile se intorc si se continua deshidratarea.
La jumatate din aluat am adaugam codite de ceapa verde tocate marunt ...au iesit o nebunie. Painicile raw merge de minune cu pasta de avocado, ardei, etc. Va doresc pofta buna ...
....si o primavara minunata!
0 Comentarii