TORT PADUREA NEAGRA - RAW
Prajiturele raw m-au cucerit pentru totdeauna :P marturisesc pe drept cuvant ...
...dupa tarta cu lamaie, a urmat tortul Padurea neagra care a fost o adevarata minunatie ...
...dupa tarta cu lamaie, a urmat tortul Padurea neagra care a fost o adevarata minunatie ...
...ce ti-ai putea dori mai mult decat ... ceva dulce ...cu multa ciocolata neagra ...cu nuci si visine ...mmm
Reteta bineinteles o am de la Ina, nu este deloc costisitoare, pregatirea propiu-zisa nu dureaza mai mult de 15 minute, iar ingredientele in mare parte se gasesc cu usurita in orice hypermarket. Asadar sa-ncepem...
Ingrediente blat:
- 1/2 cana nuci (orice piata)
- 1/2 cana fulgi de nuca de cocos (Plafar)
- 1-2 linguri miere
- 3 patratele ciocolata neagra
- 1 lingurita esenta vanilie
- un pic de sare
Ingrediente crema:
- 2 cani caju crud hidratat (hypermarket/supermarket)
- 1/2 cana miere sau sirop de artar (magazin naturist)
- 1/4 cana apa
- 4 patratele ciocolata neagra
- 1/4 cana unt de cocos (casa Rawz) - am inteles ca se poate inlocui cu ulei de palmier
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3/4 cana cacao
- un praf de sare
Masuram ingredientele, le punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o crema. Turnam o parte din aceasta crema peste blat, adaugam visine pe toata suprafata tortului si apoi restul de crema. Dam tortul la congelator pana se intareste. Inainte de a-l servi, scoatem forma de tort si taiem. Pofta buna!
0 Comentarii