PRAJITURA CU CAISE
Prajitua cu caise, simpla si gustoasa ...reteta clasica ...
Ingrediente:
- 6 oua mari
- 2 albusuri
- 15 linguri cu varf faina
- 6 linguri zahar brun
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 10 caise coapte
- un praf de sare
- cateva picaturi zeama de lamaie
Fructele se spala, li se scot samburii si se dau deoparte. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana acesta se topeste. Amestecam galbensurile cu patru linguri de ulei, doua plicuri zahar vanilat si esenta de vanilie. Turnam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri, adaugam faina (in care am amestecat praful de copt) si omogenizam cu ajutorul unei linguri de lemn prin miscari usoare de jos in sus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si adaugam bucati de caise.
Dam tava la cuptor si coacem pana prajitura se rumeneste (la un cuptor setat la 180 de grade aproximativ 30-35 de minute).
Lasam prajitura sa se racoreasca si apoi o taiem bucatele. Optional putem sa pudram cu zahar pudra. Este o prajitura rapida, parfumata datorita caiselor si excelenta pentru o gustare sau de ce nu pentru micul dejun.
1 Comentarii
pe curand!