Cu ceva timp in urma am pregatit chiftelute de curcan la cuptor si pentru ca ne-au placut foarte mult, m-am gandit sa le pregatesc din nou dar de data aceasta sa adaug si un delicios sos de rosii si ardei. Va recomand sa profitati din plin de rosiile romanesti, care se gasesc acum din belsug in piete.

Ingrediente:
  • chiftelute de curcan/pui/porc (reteta o gasiti aici, singura diferenta este ca nu se mai folosesc fulgi de porumb, ci pesmet pentru a imbraca la final chiftelutele)
  • 500 grame rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 catel de usturoi
  • 3 ardei capia rosii
  • fulgi de chili
  • 1/2 lingurita curry
  • sare si piper
Pentru inceput coacem ardeii, ii curatam de coaja, apoi ii lasam deoparte. Tocam ceapa si usturoiul cat mai marunt, dam pe razatoare morcovul si tocam ardeii capia. In doua linguri de ulei calim ceapa pana cand devine aurie, apoi adaugam morcovul si ardeii tocati. Intre timp dam rosiile pe razatoare, obtinem astfel un suc, pe care le adaugam ulterior la sos. Adaugam 100 ml apa pentru a subtia sosul. Cand acesta este aproape gata adaugam rand pe rand chiftelutele si lasam sa fiarba inca 10 minute. Daca sosul a scazut (apa din sos se va evapora), mai adaugam 100 ml apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust si aromam cu praf de curry si fulgi de chili. Va recomand sa le serviti chiftelute alaturi de castraveti murati, sunt delicioase.

Chiftelute cu sos de rosii si ardei


0 Comentarii