duminică, 30 mai 2010

CHIFTELUTE LA CUPTOR

Cel mai simplu, rapid si sanatos mod de a pregati chiftelute ...este de a le coace lin cuptor. Stiu ca multora li se va parea ciudata ideea, insa incercati-le si va veti convinge singuri cat de gustoase pot fi chiftelutele pregatite in acest fel. Am ales carnea de curcan, dar se pot prepara cu orice fel de carne.

Ingrediente:
  • 600 grame de carne de curcan
  • 1 ou mare
  • fulgi de porumb
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 legatura de marar
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei
Tocam carne de curcan si adaugam oul batut, ceapa, usturoiul si verdeata tocate marunt. Condimentam cu sare, piper, boia si ghimbir. Formam chiftelute, le "rostogolim" prin fulgii de porumb marintiti si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropim cu 3 linguri de ulei.


Chiftelute de curcan


Dam tava la cuptor pana cand chiftelute se rumenesc. Se servesc calde (sunt bune chiar si reci) alaturi de sos de usturoi sau ketchup, salata, etc. Va doresc s-aveti pofta!

Chiftelute de curcan

Data viitoare cand le voi pregati, voi adauga si 2 feliute de cascaval ras sau voi pune in mijlocul fiecarei chiftelute cate o bucatica, cred ca vor fi si mai interesante.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei