De la cozonacul cu nuca si mac au ramas albusurile, pe care le-am pastrat la congelator intr-o caserola pana cand m-am hotarat sa "le valorific". Am ales sa pregatesc o gustare pentru dimineata, numai buna langa o cafeluta - chec cu mac si nuca de cocos, o combinatie fericita. 
 

Ingrediente:
  • 5-6 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 15 linguri cu varf cu nuca de cocos
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vaniat
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zahar si zaharul vanilat. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Punem si cateva picaturi de esenta de vanilie pentru a aroma checul. La final adaugam trei linguri de mac si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam checul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, insa cel mai sigur testam cu o scobitoare. Cand este gata, lasam sa se raceasca in tava si apoi putem sa feliem. Pofta buna ...
 

0 Comentarii