Placinta cu dovleac ca la mama acasa ...

Pentru aluat:
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml apa
  • 100 grame zahar
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • lingurita de sare
  • lingurita de scortisoara
  • lingurita praf de copt pentru culoare
Pentru umplutura:
  • un dovleac/bostan cam de un kilogram
  • 400 grame de zahar
  • o lingurita de sare
  • 3 lingurite de scortisoara
Incepem intai cu pregatirea umpluturii: curatam dovleacul de coaja, taiem bucati potrivite si l dam pe razatoare sau chiar la robot. Calim dovleacul impreuna cu zaharul si condimentam cu scortisoara din belsug si un praf de sare. Lasam de o parte sa se raceasca, intre timp pregatim paturicile de coca.

Facem un aluat din toate ingredientele: intai topim drojdia proaspara cu o lingurita de zahar, apoi adaugam uleiul, oul, sarea, scortisoara si zaharul. Omogenizam bine si incepem sa presaram faina in care am adaugat si lingurita de praf de copt (acesta ii ca oferi o culoare aurie). Urmeaza apoi si apa care trebuie sa fie calduta. Framantam bine ...aluatul este lipicios, insa se modeleaza foarte usor cu mana. NU trebuie sa l lasam la dospit.
Pregatim tava cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua, prima parte o intindem cu mana. Adaugam dovleacul calit si urmeaza si a doua foaie, pe care insa o vom modela cu sucitorul. Cu o furculita facem gropite in placinta, sa respire. :)

Introducem tava la cuptor si cand se rumeneste e gata. Nu pot sa aproximez un timp deoarece eu am un cuptor mai lenes si n as vrea sa va induc in eroare. Eu am tinut o aproximativ 40 -45 de minute. Putem sa pudram cu zahar dupa ce se mai raceste. Este delicioasa !!!


0 Comentarii