PASAT CU LAPTE
La sfarsitul saptamanii trecute am facut o scurta vizita unor rude din Prahova, in Drajna, langa Valenii de Munte. Aceasta localitate se intinde de a lungul vailor Teleajanului si Drajnei.
Cat vezi cu ochii numai verdeata, o multime de flori, pomi incarcati de roade (pruni, meri, peri). Natura domneste peste tot ...o minunatie!
Dar haideti sa intram si-n bucatarie. Am redescoperit aici o reteta de-a bunicii mele...pasatul. Pasatul este un fel de malai, dar macinat ceva mai mare. Intai se fierbe cu apa si putina sare (arata ca o mamaliguta mai moale). I se adauga zahar tos si zahar vanilat, iar la final laptele. Se amesteca tot timpul, pentru a nu se lipi de vas. Poate fi mancat cald, dar si rece.
11 Comentarii
si la mine se face pasat cu lapte
la varfuri dambovita
e bun dar acum in bucuresti nu gasesti nici malai pt mamaliga bun, daramite pentru pasat
Vlad
mancam acest desert cand il prepara bunica... acum mult mult timp...
azi am gasit intamplator reteta ta , eu nu mi aminteam cum se prepara...
multumesc pentru reteta , voi cauta malai si sper sa mi iasa super bun :)
felicitari!!!!! sa nu pierdem retetele lasate de bunicii nostrii :)