marți, 27 august 2013

GEM DE CAISE

Stiu a trecut mult timp de cand nu ne-am auzit, dar timpul frumos si vacanta m-au tinut departe de bucatarie. Am avut grija insa, sa pun deoparte din aroma verii pentru zilele de mohorate de iarna. Am inceput cu un delicios gem de caise, pe care cineva deja a inceput sa-l sterpeleasca din camara. De ce este deosebit? Pentru ca pastreaza asa de bine savoarea fructelor, nu este foarte dulce, iar gustul caiselor se simte foarte bine.

Ingrediente:
  • 5 kg caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 cana cu apa
  1. Fructele coapte se spala, se desfac si li se indeparteaza sumburii.
  2. Intr-un vas (! special pentru pregatirea consevelor, ideal un vas de fonta sau cu mai multe straturi, pentru a nu se lipi) se dizolva zaharul in apa si se adauga fructele.
  3. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia scade la jumatate, verificand insa sa nu se lipeasca de vas (se amesteca usor cu ajutorul unei linguri de lemn).
  4. Gemul se pune caldut borcane si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, cand se mai pune la fiert pentru a se steriliza timp de o ora.

Etichetele sunt marca Ama :).
Urmeaza rosii uscate si magiun.
Pofta buna va doresc!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei