Daca v-ati plictisit de banalul peste la cuptor si sunteti deschisi sa incercati noi combinatii, va propun azi somonul cu salsa de mango. Sosul salsa este specific bucatariei mexicane, pe baza de legume sau fructe proaspete, dulce-picant si racoritor. Somonul servit cu sosul salsa a trecut testul si celor mai mofturosi, pretentiosi si conservatori din familie. Mi se pare absolut deliciosi ...

Ingrediente:
  • 2 rondele de somon
  • 1 mango
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi
  • 1/2 ardei chili rosu
  • 1/2 ardei chili verde
  • 5 linguri ulei de masline
  • sucul unei lamai
  • sare si piper
  1. Somonul se condimenteaza cu sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline impreuna cu 200 ml apa/vin alb. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute.
  2. Se toaca marunt mango, ceapa, usturoiul si patrunjelul, peste care se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, chili taiat marunt, sare si piper. Salsa se lasa la frigider pana in momentul servirii, pentru a se combina cat mai bine aromele.
  3. Sosul salsa se pune pe suprafata pestelelui si apoi se serveste.

Pofta buna!

0 Comentarii