luni, 1 aprilie 2013

SOMON CU SALSA DE MANGO

Daca v-ati plictisit de banalul peste la cuptor si sunteti deschisi sa incercati noi combinatii, va propun azi somonul cu salsa de mango. Sosul salsa este specific bucatariei mexicane, pe baza de legume sau fructe proaspete, dulce-picant si racoritor. Somonul servit cu sosul salsa a trecut testul si celor mai mofturosi, pretentiosi si conservatori membri ai familiei. Personal vorbind, mi se pare absolut delicios ...

Ingrediente:
  • 2 rondele de somon
  • 1 mango
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi
  • 1/2 ardei chili rosu
  • 1/2 ardei chili verde
  • 5 linguri ulei de masline
  • sucul unei lamai
  • sare si piper
  1. Somonul se condimenteaza cu sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline impreuna cu 200 ml apa/vin alb. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute.
  2. Se curata mango si se taie bucatele mici. se toaca marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul, apoi se amesteca impreuna cu mango. Se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, chili taiat marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Salsa se lasa la frigider pana in momentul servirii, pentru a se combina cat mai bine aromele.
  3. Pestele se serveste impreuna cu sosul salsa.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei