miercuri, 5 decembrie 2012

BRIOSE CU AFINE SI FULGI DE OVAZ

Briose cu afine si fulgi de ovaz, o mica evadare dulce ...in asteptarea lui Mos Niculae.
Singura mea retinere pentru aceasta reteta este cantitatea mare de grasime, insa va recomand sa faceti ca mine ...mancati una, doua si restul il impartiti cu cei dragi :)

Ingrediente:
  • 100 grame afine
  • 5 linguri fulgi de ovaz
  • 1 pachet de unt
  • 300 grame faina
  • 4 oua
  • 230 grame de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un praf de sare
  1. Intr-un vas se topeste untul, apoi se adauga zaharul, omogenizand pentru a se dizolva.
  2. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza.
  3. Treptat se incorporeaza faina, in care am adaugat praful de copt si sarea. Tot acum se presara coaja de portocale/lamaia si zaharul vanilat.
  4. La final se adauga fulgi de ovaz si afine, oprind cativa/cateva pentru a presara deasupra.
  5. Aluatul se pune in tava tapetata cu hartii pentru briose, astfel incat sa acoperim 2/3 din forma briosei.
  6. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana briosele devin aurii.

Pofta buna !!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei