Ingrediente:
  • 100 grame afine
  • 5 linguri fulgi de ovaz
  • 1 pachet de unt
  • 300 grame faina
  • 4 oua
  • 230 grame de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un praf de sare
  1. Intr-un vas se topeste untul, apoi se adauga zaharul, omogenizand pentru a se dizolva.
  2. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza.
  3. Treptat se incorporeaza faina, in care am adaugat praful de copt si sarea. Tot acum se presara coaja de portocale/lamaia si zaharul vanilat.
  4. La final se adauga fulgi de ovaz si afine, oprind cativa/cateva pentru a presara deasupra.
  5. Aluatul se pune in tava tapetata cu hartii pentru briose, astfel incat sa acoperim 2/3 din forma briosei.
  6. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana briosele devin aurii.

Pofta buna !!!

5 Comentarii

Cat de bine arata!Servesc si eu una!Te pup!
Sabina a spus…
Dia, cu cea mai placere ...dar lasi si tu ceva in ghetute?
eliza a spus…
fulgi de ovaz la pret bun gasiti aici:
http://ameplant.ro/produs.php?id=584
Sabina a spus…
Multumim de pont, Eliza!

P.S. Hai data viitoare sa nu mai lasam link-uri, OK! Nu e chiar fair!
claus web a spus…
O idee foarte buna pentru prietenii care vor veni in vizita weekend-ul acesta. home-made muffins, mereu mi-am dorit sale fac. Am cumparat si formele de la un agazin cu tot felul de lucrusoare de calitate, colorate, ce-i drept mai scumpe, dar meritau pentru ca sunt si de calitate si sunt din silicon, ceea ce le face sa nu se rupa, sa nu curga pe langa si sa tina o vreme buna.