Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 grame spaghete
  • 1 ceapa mica
  • 5 felii pancetta
  • 80 grame parmezan
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • ulei de masline pentru calit
  • sare si piper 
Mod de preparare:


1.  Pancetta se taie in bucati mici, ceapa se toaca si se calesc impreuna. 
2 . Pastele se pun la fiert in apa clocotita, adaugand un praf de sare, cand devin al dente se scurg de apa.


3. Pastele de adauga in vasul in care se calesc pancetta si ceapa. Se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si se condimenteaza cu piper (atentie pancetta este destul de sarata).
4. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, se omogenizeaza si se adauga in vasul cu paste, care a fost in prealabil indepartat de la sursa de caldura. Se evita astfel formarea unei omlete.


Pastele se servesc cu mult parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

0 Comentarii