luni, 21 mai 2012

SPAGHETE CARBONARA

Cand nu ai timp si vrei sa pregatesti ceva bun ...incearca spaghetele carbonara, cu siguranta te vei indragosti de aceasta combinatie. Varianta Fabio Viviani este cea mai buna dintre toate incercate pana acum ...in plus nici nu se compara cu cele din restaurantele romanesti.

Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 grame spaghete
  • 1 ceapa mica
  • 5 felii pancetta
  • 150 grame parmezan
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • ulei de masline pentru calit
  • sare si piper 
Mod de preparare:


1. Panceta si ceapa se toaca marunt si se calesc in putin ulei de masline. Pastele se pun la fiert in apa clocotita, adaugand un praf de sare, iar cand devin al dente se scurg de apa.


2. Pastele de adauga in vasul in care se caleste panceta si ceapa. Se adauga jumatate din cantitatea de parmezan, se condimenteaza cu sare si piper (atentie pancetta este destul de sarata), iar cu ajutorul unui cleste sau a unei spatule de lemn se amesteca pentru a incorpora ingredientele.
3. Se separa ouale, peste galbenusurile se adauga smantana si se omogenizeaza. Se ia vasul cu paste de pe foc (altfel se obtine o omleta!!!),  se toarna amestecul de smanatana si ou si se amesteca. 


Se servesc presarate cu parmezan si patrunjel.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei