Ingrediente pentru 2 portii:
  • 350 grame spaghete
  • 1 ceapa mica
  • 5 felii pancetta
  • 80 grame parmezan
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • ulei de masline pentru calit
  • sare si piper
Mod de preparare:


1.  Pancetta se taie in bucati mici, ceapa se toaca si se calesc impreuna. 
2 . Pastele se pun la fiert in apa clocotita, adaugand un praf de sare, cand devin al dente se scurg de apa.


3. Pastele de adauga in vasul in care se calesc pancetta si ceapa. Se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si se condimenteaza cu piper (atentie pancetta este destul de sarata).
4. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, se omogenizeaza si se adauga in vasul cu paste, care a fost in prealabil indepartat de la sursa de caldura. Se evita astfel formarea unei omlete.
Pastele se servesc cu mult parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

4 Comentarii

Sunt pe placul copilei mele.
O zi buna!
Sabina a spus…
Multumesc, Dia!
Rebeca a spus…
Buna,eu stau in Italia si as vrea sa va propun cum fac eu aici pastele à la carbonara:nu pun ceapa,fara smantana,folosesc o pacetta ffffff leger afumata care da o savoare speciala(o iau de la Lidl,sunt si in Romania din cate am auzit)si pe langa putin piper poti adauga putina noce moscato,e un condiment(nu stiu cum ii spune in romaneste,cred ca nucusoara).Sa s nu va complicati sa separati albusul de galbenus pun ambele:dupa ce s-a prajit putin panceta adaug pasta fiarta in tigaie,separat zbat ouale cu condimentele si pun peste invartind si mai pun putin pe foc timp in care invart,las cam maxim un minut,si se lipeste ouale de pasta si mi se pare muuult mai bune asa:) nu stiu daca veti aprecia ideea mea,dar mie asa imi plac:) oricum interesant si cu smantana,dar parca ii ia din specific:)si patrunjelul ii da alt gust...pofta buna
Cristina a spus…
Arata foarte bine! Dar oare aceste chiftelute s-ar putea servi cu iaurt amestecat cu ceapa verde sau ceva asemanator?