Ne apropiem cu pasi repezi de 1 iunie, ziua copilariei ...si daca anul trecut v-am povestit de locurile unde mi-am petrecut vacantele la bunici, anul acesta vreau sa va arat o alta amintire, dulceata de trandafiri ...


Ingrediente:
  • 300 grame petale de trandafir (pentru dulceata)
  • 1 kg de zahar 
  • 2 lamai
  • 1/2 litru de apa 
  1. Petalele se desprind si se indeparteaza partea alba. Se stropesc petalele cu zeama de la doua lamai.
  2. Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana cand se obtine un sirop bine legat. Petalele se storc de sucul de lamaie si se adauga la siropul de zahar, adaugand 3 felii de lamaie pentru aroma.
  3. Dulceata se fierbe timp de aproximativ 30-35 minute. Se face un test, se ia o lingurita de dulceata si se pune pe o farfurie, aceasta nu trebuie sa curga cand se inclina farfuria.
    


4. Dulceata se pune in borcane sterilizate cat inca este fierbinte, se lasa sa se raceasca si se pastreaza la loc uscat si racoros.


Pofta buna !

0 Comentarii