miercuri, 30 mai 2012

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Ne apropiem cu pasi repezi de 1 iunie ...ziua copilariei :) ...si daca anul trecut v-am povestit de locurile unde mi-am petrecut vacantele la bunici, anul acesta vreau sa va ademenesc cu un strop din gustul copilariei mele...si cum altfel se putea decat cu ceva dulce ...bun si parfumat ...dulceata de trandafiri.
Trandafirii din specia Rosa centifolia sunt cei din care se face aceasta minunata delicatesa ...


Ingrediente:
  • 300 grame petale de trandafir (speciali pentru dulceata)
  • 1 kg de zahar 
  • 2 lamai
  • 1/2 litru de apa 
  1. Petalele se desprind si se indeparteaza partea alba. Se stropesc petalele cu zeama de la doua lamai si se pastreaza la frigider pana cand le adaugam la dulceata.
  2. Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana cand se obtine un sirop bine legat. Petalele se storc cu ajutorul mainilor de sucul de lamaie si se adauga la siropul de zahar, adaugand si 2-3 felii de lamaie pentru aroma.
  3. Dulceata se fierbe timp de aproximativ o ora. Se face un test, se ia o lingurita de dulceata si se pune pe o farfurioara, aceasta nu trebuie sa fie "curgatoare" cand inclinam farfurioara.
    


4. Dulceata se pune in borcane sterilizate cat inca este calda, se lasa sa se raceasca si se pastreaza la loc uscat si racoros.


Pofta buna !

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei