duminică, 18 martie 2012

TIRAMISU CU FRUCTE DE PADURE

Pentru ca e timpul sa lichidez proviziile de zmeura din congelator, am facut azi o prajitura asemanatoare cu tiramisu ...de ce asemanatoare? In primul rand am renuntat la oul crud adaugat in crema, pe care l-am inlocuit cu iaurt, iar mierea a luat cu succes locul zaharului. Desi a stat la congelator, zmeura si-a pastrat aroma foarte bine. Nu am exagerat cu fructele de padure, pentru ca m-am temut sa nu "inmoaie" prajitura, in momentul servirii am suplimentat cantitatea.

Ingrediente:
  • 10 piscoturi mari 
  • 250 grame mascarpone
  • 75 grame iaurt
  • 5 linguri cu miere de salcam
  • 3 lingurite zahar vanilat de casa
  • 400 ml cafea 
  • 200 fructe de padure (zmeura, afine, etc)
  • un praf de sare
Pregatim cafeaua si lasam sa se raceasca. Amestecam branza mascarpone cu miere, zahar vanilat, iaurt si un praf de sare pana cand obtinem o crema omogena.
Fructele de padure le tamponam cu servete de bucatarie, pentru a elimina excesul de lichid.
Insiropam rand pe rand in cafea cinci piscoturi, adaugam jumatate din crema mascarpone si fructe de padure, continuam cu inca un strat de piscoturi insiropate si la final un nou start de branza. Decoram cu fructe de padure.


Introducem platoul in frigider pentru cateva ore ...daca rezistati :) Daca doriti puteti sa adaugati in momentul servirii mai multe fructe de padure.


S-aveti pofta !!!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei