duminică, 26 februarie 2012

PATE DE FICAT

De doua ori am vrut sa cumpar o conserva de pate, insa de fiecare data lista de ingrediente mi-a taiat pofta ...da, de cele mai multe ori eu arunc si cate un ochi peste lista magica indiferent ca e paine sau . Azi asa, maine asa, mi-am pus pofta in cui, insa acum doua zile mi-a picat fisa ...de ce poftesc eu la o conserva de pate din comert si nu pun mana sa-mi fac singurica. Zis si facut ....

Ingrediente:
  • 250 grame ficatei de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 70 grame de unt
  • sare si piper
Calim ceapa in doua linguri de ulei impreuna cu morcovul. Lasam deoparte sa se raceasca.
Separat calim ficateii tot in ulei de masline, adaugam si cativa stropi de apa, deoarece intentia este sa de ai inabusi si nicidecum sa-i prajim. Punem in ficateii intr-un vas, adaugam legumele calite, untul, sare si piper. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam toate ingredientele. Servim pe paine prajita in diferite combinatii, cu legume proapete sau murate. Simplu, rapid, mai sanatos si gustos ...


Fantastic de bun! Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei